About

THE WRITING SCHOOL

Lumea se schimbă cu o viteză uluitoare, tehnologia se dezvoltă, ne influențează viața de zi cu zi, ne schimbă. Trăim așa cum nici măcar nu ne-am închipuit în urmă cu 10-20 de ani, iar direcția spre care ne îndreptăm ca societate e complet imprevizibilă. Un singur lucru nu se schimbă: rămânem oameni. Cu emoții, cu experiențe, cu povești.

Felul în care îți spui povestea poate să facă diferența și să-ți aducă beneficii, atât în spațiul profesional, cât și în cel personal. Publicul nu mai cumpără produse, ci povești, iar scrierea creativă devine un instrument obligatoriu în relația cu ceilalți, mai ales în mediul online.

The Writing School este spațiul care scoate scriitura din băncile școlii, o eliberează de prejudecata care zice că e o calitate exclusivă a oamenilor cu talent și o pune la dispoziția oricui are de spus o poveste.

Cum facem asta?

1. PROFESSIONAL WRITING sau scriitura ca profesie.

Este spațiul celor care își folosesc abilitățile de furnizori de conținut în mediul profesional, instituțional, într-o companie sau pe cont propriu, ca antreprenor, freelancer sau blogger.

  • Cât de bine îți cunoști cititorul/clientul?
  • Cum s-a schimbat profilul publicului în mediul online? Ce caută și la ce e rezistent? La ce tip de mesaje reacționează? Cum le pui în poveste?

  • Spune-i o poveste!
  • Pe ce se bazează deciziile de cumpărare și cum se reflectă ele în poveste (story)? Cum aduci emoția în content marketing?

  • Câștigă-i fidelitatea!
  • Cât e de importantă încrederea în relația cu cititorul/clientul? Cum o consolidezi într-o poveste adevărată?

  • Fă-l să te iubească! Și să trăiți fericiți până la adânci bătrâneți...
  • Cum îl faci să se gândească la tine? Pe ce resorturi apeși ca să spună povestea mai departe și să-ți aducă noi cititori/consumatori? Elemente de viralizare.

2. STORYTELLING

Poveștile ne apropie, ne fac ceea ce suntem, pentru că fiecare om e o poveste. Din ele ne luăm emoții, dar și cunoaștere, învățăm să fim mai buni, găsim soluții pentru situații limită. Ne ajută să fim creativi, autentici, deschiși. Să explorăm limite, să experimentăm, să răspundem la provocări pe care doar mintea le cuprinde.

Scrisul e despre oameni și fiecare om e personaj în propria poveste, îi dă viață. Scrii ca să te înțelegi mai bine pe tine în relație cu ceilalți și pe ceilalți în relație cu tine. Fie că ești tu sau altul, un personaj poate să salveze sau poate să distrugă o poveste. Trebuie să știi să construiești structura care să-l pună în valoare și să-l facă să relaționeze natural și liber, să-i dai vocea care să se audă în poveste și care să-i câștige încrederea cititorilor.

3. SELF-WRITING

Scrisul e un spațiu intim. Să scrii despre tine înseamnă adesea să sondezi spații pe care nu le scoți cu ușurință la vedere, este aproape la fel ca atunci când te îndrăgostești, căci punerea sentimentelor în pagină e similară cu momentul în care ne expunem în fața celui pe care-l iubim cu speranța că o să ne iubească înapoi la rândul lui. Ne expunem defectele, vulnerabilitățile, slăbiciunile, în speranța că ele vor fi percepute ca atrăgătoare și că vom fi apreciați măcar pentru curajul pe care l-am avut să le dăm pe față.
Scriitura bună, de calitate, implică aceleași lucruri ca și o relație bună: onestitate, generozitate, open-mindness, curiozitate, umor și modestie. Scriitura proastă suferă de aceleași defecte: impostură, prefăcătorie, atitudine defensivă, vinovăție, milă, egoism. Iar scrisul are puterea să ne ajute să găsim răspunsuri acolo unde uităm să le căutăm.

4. THE WRITING JOURNEY

Îți place să citești? The Writing Journey este o provocare: ridică-te din fotoliu și pornește pe urmele cărții pe care tocmai o citești!
Îți place să scrii? The Writing Journey este o aventură: îți oferă un bagaj de emoții care abia așteaptă să ajungă pe hârtie pentru ceilalți sau doar pentru tine.
Îți place să călătorești? The Writing Journey este o declarație de independență: viața nu are limite și nu se strânge între coperte. Lumea e o carte deschisă.
The Writing Journey este o călătorie în jurul lumii care combină trei dintre cele mai frumoase experiențe posibile: pasiunea pentru scris, citit și pentru călătorii. Ocolul lumii în 100 de cărți este călătoria unei vieți, în care descoperi lumea cu toate gusturile ei, ocazia unică să explorezi orașe așa cum n-ai făcut-o niciodată, să aduni povești despre oameni, locuri, obiceiuri.

Oneline courses

Quisque sodales consectetur maximus. Proin id massa

view more

BEST TEACHERS

Quisque sodales consectetur maximus. Proin id massa

view more

Other Activities

Quisque sodales consectetur maximus. Proin id massa

view more

National Awards

Quisque sodales consectetur maximus. Proin id massa

view more

upcoming events

8

Mai

SELFWRITING SKILLS

19-21 BUCURESTI

Scriem ca să ne amintim oameni, locuri sau povești. Scriem ca să ne explicăm stări, decizii sau emoții. Scriem...

10

Mai

Jane Austen pentru o zi la LONDRA

10-13 mai LONDRA, MAREA BRITANIE

A dat romanului un caracter modern, vorbind despre oameni obișnuiți în împrejurări obișnuite, cotidiene. A creat literatura “domestică”, a...

19

Mai

The Storytellers

11-17 BUCUREȘTI

Un workshop de scris povești cu oameni care iubesc să scrie, dar încă nu s-au hotărât să înceapă prima...

Have a quesions? Write to us